Gårdagens äventyr

Tyvärr fick jag inte gjort allt som skulle göras i går. Listan för dagen innehåller fortfarande inlämningsuppgiften och skatteverkets papper. MEN jag köpte en dator!! Så numera är jag med mac. Min gamla PC hade varit med mig i 7år så den har tjänat mig länge och troget men den började bli senil.
Än så länge är jag inte helt med när det gäller mac:en men det är mest för att den är så enkel! Underbart verkligen. Sen köpte jag en HDMI kabel samtidigt så nu kan jag äntligen koppla datorn till tvn vilket var väldigt besvärligt med min gamla så det gjorde jag två gånger utan att få ljud och bild samtidigt. Sen är den tyst, lätt, inte lika varm ja listan kan göras hur lång som helst!

Frukosten inmundigad

Eftersom det är lördag idag så är det pannkaksdag! Amerikanska för att vara exakt. Det är en helgfrukost traditionvi har och oftast blir det på lördagar.
Det blev tyvärr inte en så smickrande bild men jag kan garantera att de smakade fantastiskt och det som är trevligt med de här är att de görs utan bakpulver, äggvita ger höjden istället. Igår kväll gjorde vi frusen äggtoddy så det fanns fyra stycken vitor över så totalt är det åtta vitor och fyra gulor samt att en tredjedel av mjölet är fullkorn vilket gör att dessa är riktigt mättande på ett mycket bra sätt. Det vill säga att det inte bara känns som en mjölklump i magen!

Dagens att göra:

  • Ordna med papper till skatteverket
  • Plugga och göra en inlämningsuppgift
  • Jobba
  • Köpa födelsedagspresent till mammsen
  • Undersöka alternativen för en ny dator
Ska även gör tråksaker som handla mat, laga den, äta den men det kändes lite överdrivet att punkta upp det.

Träningsvärken börjar komma..

Igår kväll var jag på gymmet efter jobbet, försökte uppdatera via mobilen men det gick inte. Får kolla vidare hur det ska göras.

Har i alla fall börjat känna av musklerna nu, riktigt gött rent ut sagt! Tränade överkroppen bara eftersom vaderna inte hade återhämtat sig efter förra passet men idag känns dom helt okej faktiskt.

En prinsessa är född!

Jag kan inte låta bli att glädjas lite extra idag över att vi fått en till prinsessa i Sverige! Även om det föds flera barn per dag så är det här faktiskt något speciellt för den här lilla flickan kommer en dag att bli monark efter sin mor (om det inte sker något med monarkin eller om hon bestämmer sig för att bli buddist eller dylikt) och det är historiskt. Sen att se hur glad och osäker Prins Daniel var på presskonferansen var otroligt rörande!

Limps!

Eller ja, limpor. De haltar inte jag lovar!
Först behövdes lite ingridienser:
Dinkelmjöl, havrekross, sirap. jäst, salt och kryddor.
Jag gjorde två omgångar, en med dinkelsikt som synes här och en med rågsikt enligt originalreceptet.
Eftersom jag är bekväm av mig så använder jag torrjäst och den blandades i mjölet.
Sen mätte jag upp sirap, salt och kryddor. Där har ni receptet också, lite modifikation gällande kryddorna bara. Jag tog en matsked av varje och använde även anis och fänkål!


Vattnet fick koka ca. 10 minuter med havrekrosset för att bli riktigt mjukt. Detta gjorde att jag senare fick tillsätta ganska mycket under degblandningen för att få bättre konsistens. Sen åkte godsakerna ner i grytan och allt fick gosa ihop sig tills det var 40grader (torrjästen kräver högre temperatur).
Dinkelbröden innan gräddning!
Rågisarna efter gräddning!
Det blev faktiskt ett riktigt bra bröd, inte för smuligt men lite väl sött för mina smaklökar.

Kladdkakedag

Idag har det varit en lite seg dag. Hade tänkt hinna bära undan saker till förrådet och ordna med lite papper till företaghet men tyvärr blev det inte så mycket gjort alls. Förutom en kladdkaka! Tyvärr hann jag bara få en bit innan resten åts upp av någon annan.
Imorgon tänkte jag lägga upp lite bilder från senaste brödbaket. Gjorde både råg- och dinkellimpor!

Utkast: Feb. 8, 2012

Det har skett. Bloggen existerar!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0