Liten snabb uppdatering

Försöker läsa om zonulatrådar, gliaceller och annat mysigt i kroppen! Har ett sista prov i morgon på naturkunskapen jag läser, det är nämligen sista terminen som B-kursen går så jag tänkte varför inte. Rätt vad det är vill man läsa någon kurs där det behövs.
När jag tappar tålamodet och läslustan tryter är hemnet mitt knark. Och vilket knark det är. Så många söta stugor vid vatten det finns i Sverige. Det är tur att jag inte har råd att knarka på riktigt! Nej nu överdriver jag, knark dvs narkotika är alltid dåligt men naturen är underbar.

Stenbacka

I min familj har vi en stuga som under flera år har fått stå utan omtanke men med en del kärlek och tyvärr har alla dessa år nu börjat sätta sina spår i form av totalt förfall av tak och mögelangrepp i skåp.
Så här ser det tyvärr ut i dagsläget; färgen flagnar, järnspisen rostar och fukten har gjort sitt bästa för att förstöra textilierna som är kvar.
Men det är ju så att det finns kvar lite kärlek för Stenbacka också så i sommar är det tänkt att dess små skavanker ska ses över och framför allt så ska det ordnas en väg till huset vilket i sig inte kommer att bli det lättaste då det verkar som att den gamla vägen mest troligt är dödad, mer om det senare.
Här är några kärleksbilder:
Jag gillar tapeten men tyvärr verkar det inte gå att hitta en ny likadan så nu står vi mellan att försöka fräscha upp den eller byta till något snarlikt.
Den gamla stolen som fungerar som nattduksbord i kammaren.

Mini-dessertbord

För några veckor sedan fick jag en förfrågan om jag inte kunde baka en tårta till en tjej som skulle fylla 13 år och det kunde jag ju inte motstå. Sen så blev det lite mer än bara en tårta, kunde nämligen inte låta bli att testa på det här med dessertbord. Hoppas att övning ger färdighet för helt nöjd är jag inte men tårtan sas vara riktigt god.
Tårta, chokladbollar, dekorerade mumsmums, dubbla gitarrer med nutellafluff och dekorerade oreos.
Tjejen i fråga spelar elgitarr, dansar breakdance och älskar alla nyanser av svart!

Åter, igen!

Nu var det alldeles för länge sedan jag skriv något här. Har tänkt och formulerat många inlägg i huvudet utan att komma till skott.
Har idag på morgonen fm haft det riktigt mysigt. Fått bort lite disk, läst intressanta rader i "Alla kungens hästar", myst med katten och drömt mig bort på hemnet. Har sen sist bakat väldigt mycket och tagit mig igenom en halvmara utan att ta mig fram långsammare än jogg.
Här är myskatten idag
Så här såg tårtan som inmundigades efter halvmaran ut:
Bara helt oredigerade mobilbilder idag.
Receptet på tårtan är från Jan Hedhs Tårtor, den var tyvärr inte mer än okej i min åsikt men så var jag lite stressad under tillverkningen också så den kanske inte blev helt som den skulle ha blivit.

RSS 2.0