Marvel-ous!?

I förrgår såg jag Thor för första gången och det var tyvärr inte riktigt min favorit av marvelfilmerna fast jag både är asatro och marvelintresserad. Därremot fick den här musikvideon mig att längta efter lite riktig mörk psyksjuk rädda-världen marvel, som det brukade vara, ruta för ruta som i texten. Kunde jag lägga in en smiley med hjärtan till ögon skulle jag göra det nu.

Blomdöden

Idag har mina blommor fått en nära döden upplevelse i form av radikal nedklippning. Jag hoppas att de börjar blomma snart eftersom det inte har hänt på över ett år nu, sen senaste flytten alltså.
Tyvärr var tre av dom döda dessutom fast jag har annat det ett tag då de inte har tagit åt sig vatten eller haft några gröna blad men jag närde ändå ett litet hopp om liv längst inne. Det fanns inte såg jag när jag började klippa. Ihåliga grenar brukar inte ge livskraft så ofta.
Det här är från ett päronträd men det såg faktiskt ut som min.
Det som är allra tråkigast är att den svart pelargonen inte längre finns med oss. (JA jag har pelargoner, gör det något?)Det är den andra som dör för mig så jag tror inte att det blir någon ny.
Hittade en bild på intranätet på en fin sådan.
Bilden kommer från www.trintekulle.blogspot.com

Detta är vad jag har gjort idag!! Tillbrin...

2012-03-14_15_21 (MMS)

Detta är vad jag har gjort idag!! Tillbringat några timmar på hästryggen, en islandshäst till och med. Tyvärr blev det inte några bättre bilder ön den här eftersom hästen jag red inte alltid tycker som jag och det var stundvis väldigt halt. En riktigt skön dag i alla fall.


Grötfrukost idag!

God morgon!
Fast det är nog många som varit vakna länge redan. Idag skulle jag ha sovmorgon men vaknade av att posten kom! Den har nog aldrig varit så tidig nångång här. Idag ska jag göra något jätteroligt men jag berättar mer om det senare.
Har ni tänkt på att gröt är så svårt att få bra på bild? Det ser mest ut som pölsa eller mosad hjärna om man inte har färska bär till tycker jag.
Speciellt om man inte har mjölk till som jag.

Irish Food & Cooking

Ja just det! JAg hade ju lovat att lägga ut en bild på min nya kokbok.
Tyvärr är inte bilden det bästa men boken verkar vara bra hoppas jag får möjlighet att testa något recept snart!

En ny dag!

I natt har det stått två stycken plåtar med bröd i mitt kylskåp! Så frukosten blev precis så härlig som den ser ut.
Dessutom lyser solen idag igen och enligt min termometer är det plusgrader men det är jag lite skeptiskt till.
Vad ska ni göra idag då?
Själv blir det nog omklädning av stolar. Hoppas på det i alla fall så det blir något vettigt gjort.

Tårta!

Det blev en choklad-LCHF-tårta till mamma idag. Hasselnötsbotten och mascarpone/ägg/chokladmousse på. Den var mäktig.
Mycket mäktig.

Trött som en solstekt gnu

Det har varit helt fantastiskt väder idag. Sol och knappt en vind och gnistrande snö. Snön höll i och för sig på att pressa bort farstukvisten från huset men lite takskottning rådde bot på det problemet!
Tyvärr så var det så underbarrt att jag glömde bort att ta kort.
Fick  mig en härlig halvmilspromenad så denna lördagskväll kommer inte att gå till historien som den piggaste. Kan  nog hända att det blir lite tv-serier och sen sängen ganska omgående.

Ändra inställning

Jag har börjat ändra inställning.
Inte inställning på datorn eller på bloggen utan i livet. Så länge jag kan minnas har jag skjutat upp saker som känns jobbiga, besvärliga eller helt enkelt bara för tråkiga för att göras. Det började i svenskan när jag var 11 år. 11 år. Det känns inte bra och jag har genom åren funderat mycket på varför det är så och vad jag kan göra för att förändra detta. Helst allt på en gång och i går...
Tyvärr fungerar det inte så och hur mycket jag än letar och tror att jag hittar anledningar till varför jag blev som jag är så har jag insett att det faktiskt inte spelar någon roll för det var då och inte nu. Jag kan inte förändra det som har varit och jag kan inte förändra det jag gjort eller inte gjort men jag kan försöka att acceptera mig själv. Det gör faktiskt ingenting att vissa saker inte utförs perfekt. Nej slut med ordbajseri, jag förstår knappt själv vad jag menar eller vill ha sagt.
Inställningen som är förändrad är som följer: Allt kan kanske inte göras idag men du mår då bättre av att göra en eller två små saker av "det stora" än att inte göra någonting alls!
Konstigt nog så är det så mycket lättare att fortsätta göra smågrejor när jag väl börjat. Och det är mycket trevligare att inte göra någonting efter att ha gjort saker istället för efter att inte ha åstadkommit ett vitten.

Brodermys

Har tillbringat några timmar med min kära bror! Vi satt vid varsin dator och spelade upp youtubeklipp... Dagens socialaumgänge är j lite speciellt! Han bjöd ialla fall på supergoda bullar med mandelflarn och så fick jag en tidig födelsedagspresent som jag tänkte försöka lägga upp bilder på sen.
I morgon är sista arbetsdagen för den här veckan, fredagar är ju något härligt ändå. Det spelar ju nästan ingen roll om hela veckan har varit fulltecknad eller ledig. Fredag är ändå alltid fredag!

Bort på jobb!

Ledsen öve den dåliga uppdateringen är bort på jobb tills på söndag så jag har inte tillgång till internet på samma sätt som vanligt. Ska nog baka lite jordnötskakor i morgon, modern fyller år på söndag nämligen!

RSS 2.0