Snart snart snart!

Nu börjar det verkligen närma sig flytt! Jag trodde idag att jag skulle kunna boka in en patient om fyra veckor men det kan jag inte för då är jag i Ungern. Helt otroligt.

Förberedelserna har börjat också, nu försöker jag städa rum för rum så som vid ett flyttstäd för att det ska vara någorlunda rent när flytt- och städfolket kommer. Tvättat mattor och rensat avlopp lite noggrannare än vad jag brukar. Det är bestämt vad som ska med och vad som blir kvar det återstår bara att ordna logistiken då vissa möbler ska till Lövånger och det ska tas hit en möbel därifrån också.

Annars har dagen bjudit på ett löppass med löpskolning i solen och nu är det mysigt regn med åska och blixtrar. Det var däremot inte lika roligt att cykla hem i samma väder!


Röriga känslor

Jag hade tänkt skriva om hur nervöst allt känns, osäkerheten inför det som ska komma och alla tankar och funderingar som cirkulerar. Det var verkligen många känslor på samma gång, inte så att jag inte såg fram emot flytten utskämmer tankar på vad det egentligen skulle innebära för mig och min bild av mig. Ett långt inlägg om det hade jag tänkt få ihop men så hände det något på en halvtimme ungefär och nu är ett dylikt inlägg helt onödigt!

Lustigt hur det kan bli. I detta nu är det bara förväntan och spänning när jag tänker Ungern. Det kommer att bli så roligt att lära känna alla dessa nya människor som jag börjat se lite av i grupperna på Facebook och att få den här möjligheten att bo i ett annat land och uppleva allt det innebär med utmaningar och upplevelser, utan att för den sakens skull tappa det svenska skyddsnätet. Det är verkligen häftigt!

I dag fick vi dessutom reda på att det kan bli flytt ännu tidigare än beräknat men förhoppnings vis hinner vi planera in det också.


Hett

Vi har hunnit se på 8 hus varav tre två gånger.

Jag har besökt badet, Várkretfürdő, med två kvinnor varav en bott här tre år och den andra fem dagar.

Ätit italiensk kulglass och Magnum Black Espresso, den har aldelens för lite kaffesmak!

Besökt en second-hand möbelbutik, Tesco och två plotteraffärer, inget inköpt men det finns fullkorns dinkelmjöl.

Jag kan även tala om att det är extremt varmt att promenera på grus/asfalt när det är 30+ ute.


Bilden är det enda klotter som jag sett än så länge.


Andra dagen i Pápa

Klockan är bara 10:15 men än så länge har jag hunnit med två frukostar, en ordentlig dusch och en löp/gångtur i en park och vilse på solstekta gator.

Min plan var att den andra frukosten, efter träningen, skulle inmundigas på uteplatsen i lugn och ro samt bara bestå av godsakerna från buffén. Eftersom jag kom bort mig lite försvann det tid så jag hade 15 minuter på mig att äta, det godaste på buffén var slut och jag glömde helt bort att sätta mig ute! Men det var gott och bra ändå. ;-)

Nu är planen att sätta sig ute, skriva lite vykort och vänta på en tjej som ska visa mig runt och berätta hur det kan vara som medföljande.


Blåbärs blått

Det fick bli en naken lunch idag mellan flygningarna, en Blueberry Slimmer och en wrap med linser, chèvre och spenat.
Det var riktigt mättande och gott.

Nu är det drygt en timme kvar innan planet till Wien avgår så tiden fördrivs med dåliga serier på tv:n i gaten.


Solen Strålar

Idag står jag och säljer saker på bakluckeloppisen i Hökmark, resultaten är varierande.

När jag packade upp sakerna på bordet kändes det som att jag bara hade skräp att erbjuda men faktiskt så har det sålts en del ändå. Tyvärr inte så mycket kläder men smycken har det försvunnit bra av.


Och tänk så glad jag blev! En äldre karl sa att jag hade fina saker, kanske får jag det sålt ändå!


En väntan

Ute i en bil
Bland många andra bilar
Väntar
Hoppas hoppas på en överraskning


RSS 2.0